این یک غذای بسیار شیک در آشپزی امروزی است، اما قرن هاست که هم در آشپزی و هم در طب چینی از آن استفاده می شود.
در طب سنتی چین از برنج گلنوش قرمز برای حل مشکلات گوارشی و گردش خون استفاده می کردند.
از آنجایی که در معرض هیچ نوع پالایشی قرار نمی گیرد، با انواع برنج قهوه ای سروکار داریم، به همین دلیل با حفظ پوسته یا سبوس که رنگدانه آن یک رنگ قرمز مشخص است، رنگ تیره را حفظ می کند.
در مورد برنج قرمز، آنتوسیانین ها در سبوس، در پوسته غلات یافت می شوند، بنابراین می توان فهمید که این برنج قهوه ای است که مواد مغذی از دست رفته در برنج سفید یا صیقلی، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی را حفظ می کند.
محصولات آن در مناطقی مانند چین، تایلند، آمریکا و در برخی از کشورهای اروپایی مانند فرانسه یافت می شود.
برنج قرمز بوتانی که در فروشگاه های تخصصی مواد غذایی پیدا می کنید نیز مورد استقبال قرار می گیرد.
ما می توانیم برنج با این رنگدانه را در انواع مختلف پیدا کنیم، دانه متوسط، دانه بلند، با نشاسته بیشتر، … یکی از برنج های قهوه ای بسیار مورد استقبال است.
این واقعیت که یکپارچه است و تغییر نکرده است، باعث می شود سهم بیشتری از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها و همچنین پروتئین بیشتر و کربوهیدرات کمتری داشته باشد که به ما امکان می دهد:ترانزیت روده ای، سطح گلوکز خون منظم، برای تشکیل آنتی بادی.
احساس سیری طولانی تر و کاهش کلسترول، تنها با جمع آوری چربی لازم و اجتناب از جذب کامل آن.
سهم بیشتر مواد معدنی، زیرا این مواد در پوسته انباشته می شوند.
بسیار غنی از روی (برای عملکرد خوب سیستم ایمنی و بهبود زخم ها)، آهن (سنتز کننده پروتئین، تقویت کننده سیستم ایمنی) و منیزیم (متابولیسم انرژی، ساختارهای استخوانی و دندانی، تشکیل پروتئین و غیره) بسیار غنی است.
کاهش سطح استرس، بی خوابی و افسردگی، به لطف محتوای بالای ویتامین B6، تا 23 درصد از مقدار توصیه شده روزانه.
تعداد زیادی رنگدانه در آن، که بسیاری از آنها دارای مزایایی مانند اثر آنتی اکسیدانی آن هستند.