روغن سویا یکی از پرمصرف ترین روغن های روی کره زمین است، زیرا دانه های سویا عملاً در سراسر جهان کشت می شوند.
سویا گیاهی بومی آسیا است که در قرن نوزدهم به آمریکا آورده شد و بیش از 5000 سال است که در غذاهای بشری به روشهای متنوعی مانند روغن، شیر سویا، سس سویا، پروتئین سویا و توفو استفاده میشود. . خواص تغذیهای آن برای تولید روغنی بدون کلسترول، با سطوح بالای چربی غیراشباع چندگانه، به دلیل هزینه تولید و بازاریابی کم ارزش دارد.
یک قاشق غذاخوری روغن سویا حدود 103 کالری و 14 گرم چربی دارد که 2 گرم آن چربی اشباع شده است، یعنی روغن سویا (مانند روغن های دیگر) به شکل خالص خود حاوی کربوهیدرات، سدیم یا پروتئین نیست.
هر 100 گرم روغن سویا از 16 گرم چربی اشباع شده، 23 گرم چربی تک اشباع و 58 گرم چربی غیراشباع چندگانه تشکیل شده است. علاوه بر این، روغن سویا حاوی ویتامین های K، E و B است که برای بدن ما بسیار مفید است و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و از سیستم عصبی و پوست محافظت می کند.
روغن سویا برای چه کاری مفید است؟
از آنجایی که روغن سویا دارای این ترکیب است، استفاده از روغن سویا در غذا می تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد، مانند موارد ذکر شده در زیر که خرید سویا دارای مزایای زیادی است:
1. تثبیت سطح کلسترول
کلسترول ماده ای است که بدن ما برای تولید هورمون ها ضروری است و به طور طبیعی توسط خود بدن تولید می شود. با این حال، برخی از غذاهایی که ما مصرف می کنیم دارای کلسترول هستند که می تواند سطح آن را بالا ببرد و در نتیجه باعث مشکلات شریانی و قلبی شود.
مواد مغذی موجود در روغن سویا به بدن اجازه می دهد تا سطح کلسترول را تنظیم کند و به کاهش سطح کلسترول بد کمک کند.
2. سلامت استخوان
بر اساس مطالعاتی که اهمیت آن را در حفظ استخوان ها نشان می دهد، ویتامین K نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند. این مطالعات نشان می دهد که ویتامین K می تواند تراکم مواد معدنی استخوان ها را افزایش داده و به رشد آنها کمک کند و خطر شکستگی را کاهش دهد.
3. آنتی اکسیدان فوق العاده
رادیکال های آزاد به طور طبیعی توسط بدن ما به عنوان بخشی از چرخه متابولیک اکسیژن در سطح سلولی تولید می شوند – یعنی بدن انسان در فرآیند تبدیل غذا به انرژی رادیکال های آزاد تولید می کند.
با این حال، برخی از عناصر محیطی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آلودگی هوا و مصرف تنباکو میتوانند منجر به افزایش میزان رادیکالهای آزاد شوند که میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به سلولها و غشای آنها وارد کند – به این استرس اکسیداتیو میگویند.
آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر اثرات منفی رادیکال های آزاد محافظت می کنند – و ویتامین E موجود در روغن سویا از تولید رادیکال های آزاد در هنگام اکسیده شدن چربی توسط بدن انسان جلوگیری می کند و خرید سویا اجیلی همانند روغن آن اهمیت دارد.
4. سلامت پوست
روغن سویا می تواند ظهور و رشد سلول های جدید پوست را تحریک کرده و روند بهبودی این بافت را تسریع کند و با علائم پیری زودرس مبارزه کند. این به لطف ویتامین E است که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ کرده و آبرسانی آن را افزایش می دهد.